Holy Spirit Night : Joseph Prince tanításának közvetítése

holy spirit night

Holy Spirit Night : Joseph Prince tanításának közvetítése

A refromáció 500. évfordulójának alkalmából Joseph Prince pásztor Stuttgartba látogat, ahol a Holy Spirit Night rendezvényen fog szolgálni.
Joseph Prince üzenetét élőben közvetítjük magyar szinkrontolmácsolással a Lurdy Rendezvényközpontban.

2017. szeptember 29., 18:0023:00 óra között 

Lurdy Konferencia és Rendezvény központban

(Könyves Kálmán krt. 12-14, I Emelet, Budapest , 1097)

A résztvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrációs ürlap

Az este meghívott dicsőítő zenekarai:
Durkó Heléna
BPA dicsőitő csapata
Szívbunker dicsőitő csapata

A helyszínen Joseph Prince könyvvásárlási lehetőség lesz.

Szervező gyülekezetek:
Grace Home
BPA, KIT
Budapest Connect
TÉR
Szívbunker
Bárka
Jong&Vrij

Hillsong Young & Free Budapesten

hillsong young and free

Hillsong Young & Free Budapesten

A népszerű keresztyén együttes európai turnéjának utolsó állomása Budapest. Fergeteges koncertnek igérkezik, régi és új dicsőitő dalokkal, az Ez az a nap szervezésében. Október 21.-én a Budapest Arénában. Bővebb infó és jegyek az  Ez az a nap! honlapján.

Egy kis izelitő a koncertjeikből:

A vallás veszélye…

Akarva akaratlanul beleszülettünk egy vallásba. Ki ilyenbe, ki olyanba nem tehetünk róla. Mindenki azt hiszi, az övé a legjobb. Próbáljuk védni vallásunkat, és még rosszul fordított Biblia versel bizonygatjuk, hogy ehhez ragaszkodni kell (Zsid 4,14 – “…ragaszkodjunk vallásunkhoz”). Olyasmihez ragszkodunk, amiről Péter azt mondja: “atyáinktól örökölt hiábavaló élet.” Pál is a Filippiekhez írt levél 3. részben azt hangsúlyozza, hogy amit örökölt és amibe beleszületett az a törvényeskedő, vallásos életmód hátrányt jelentett a számára (kárnak és szemétnek nevezi).

A Jézus idejében is a kegyelem evangéliumának, amit Jézus és az apostolok képviseltek, a vallás és a törvény volt a legnagyobb ellensége. Nem változott ez ma sem. Ebben az írásomban ezt szeretném bemutatni és erről lehet több részben is fogok írni.

Ha őszinték akarunk lenni, figyeljük meg, hogy minden vallásra (keresztyén felekezetekre gondolok) jellemző, hogy a papok (vezetők) féltik a tagokat. A tagok megtartása érdekében különböző módszerekhez folyamodnak: fenyegetés, zsarolás, megszégyenítés, lelkiterror, mások lejáratása stb.

A másik dolog amit megfigyelhetünk, hogy minden felekezetnek megvan a maga rendszere. Nem az embert és annak szükségeit tartják szemelőtt, hanem a rendszer a fontos. Nevezhetjük ezt szabályzatnak, liturgiának vagy akár egyszerűen programnak. Mindegy, hogy mire van szüksége a “szegény” embernek, de a liturgiát (programot) azt meg kell tartani.

A hierarchikus rendszer is jellemző a vallásra, ahol egyház vezetők (papok, püspökök, elnökök) irányítanak és uralkodnak a nyáj felett. Ezért a vallásokban a hatalmi harcok nagy szerepet játszanak. Lelkészek készek egymást lejáratni, vádolni csak hogy előnyösebb pozíciókra tegyenek szert. Ugyanúgy helyi szinteken is amikor vezetői (vagy presbitériumi) választások vannak, milyen harcok folynak… Gondolom értitek miről beszélek.

Még had említsem meg, a pénzt és annak a szerepét a vallásos felekezetekben. Mindent meg lehet vásárolni pénzen, még a papot is. Szükséged van szolgáltatásra? Előbb fizess!

Gusztustalan és undorító, ami a vallásban folyik, nem is akarom tovább részletezni. Mindezt figyelmeztetésként akartam leírni, hogy lássuk már be végre, hogy Isten nem gyönyörködik az ilyesmiben. Isten számára is ez undorító! Az egész egy kész átverés. Talán jobb lenne, ha nem is volna vallásunk, mint hogy beleszületünk valamibe, ami igazából egy förtelem. Aztán annyira elhitetik velünk, hogy tényleg azt hisszük, hogy ez a jó. Az igazán jót pedig elutasítjuk.

Pont ez történt Jézus Krisztussal, aki elhozta számunkra a legjobbat. Ő mutatta be az Atya igazi szeretetét és jóságát. Ő aki telve volt kegyelemmel és igazsággal, azért jött, hogy szeressen és nekünk adja a szeretetét. A Szent Szellemmel a szeretet töltetett a szívünkbe. Jézus soha nem a bűnös embert ítélte el, hanem a vallásos farizeusokat, akik kizárták a bűnösöket a gyülekezetekből. Nagyon sok olyan emberrel találkoztam, akik rengeteg sebet kaptak épp ott (a vallásokban), ahol szeretetet és megértést kellett volna kapjanak.

Hálás vagyok Istennek, hogy idejében felnyitotta a szememet és megértettem az Isten feltétel nélküli szeretetét. Ugyanakkor azt is, hogy milyen káros és veszélyes a vallás az ember számára. Jézus sokat beszélt erről. Tolvajoknak és rablóknak nevezte az akkor élő papokat és vallás vezetőket. A következőket mondta Jézus : “A tolvaj nem egyébért jön, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életük legyen és bővölködjenek.” Ján 1o,1o

Nem veszed észre, hogy a vallásod vagy lelkészed pont ettől a bővölködő élettől akar meglopni? Amikor azt modnják neked, hogy Isten nem akarja a “jólétet” a számodra. Ha úgy érzed, hogy a közösségedben vagy gyülekezetedben, ahova tartozol meglopnak vagy zsarolnak vagy nyomást (terhet) helyeznek rád, menekülj onnan. Nem ott van a helyed.

Kívánom hogy halld meg az igazi örömüzenetet, és találd meg a teljes szabadságodat, amire Krisztus megszabadított!

folyatatás következik…